Weber Logo
www.weber.com

My Weber Grill
Smokey Joe® Tuck-N-Carry Grill
(nu bekend staand als Smokey Joe® Gold)


Smokey Joe® Tuck-N-Carry Grill


Nou ben ik van huis uit niet zo'n babeque-er, maar sinds we deze Weber hebben, is het gewoon leuk. Als je eenmaal doorhebt dat je een laagje eierkolen moet bedekken met petroleum doordrenkte kolen en deze weer moet bedekken met droge. Krijg je binnen no time mooie grijze kooltjes. Met de deksel/bowl houdt je daarna alle vuur uit de bbq omdat de vlammen stikken.
Met de Smokey Joe® Tuck-N-Carry heb ik een goede koop gedaan, want als je klaar bent met barbequeën, doe je de deksel erop en vergrendeld die met de beugel aan de barbeque (zoals je op het plaatje ziet). Je doet de luchtgaten dicht met de vergrendeling (aan de zijkanten en aan de bovenkant), waardoor de kolen uitgaan (bij gebrek aan zuurstof) en deze later weer te gebruiken zijn. De nog hete barbeque kun je bij het handvat aan de bovenkant nu verplaatsen zonder je vingers te branden. Echt super.
Wat nog mooier is, is de Tuck-away holder; de strip aan de zijkant van de Smokey Joe® waarachter je de vergrendelbeugel kan borgen of je de bowl/deksel kan schuiven en zo een windscherm hebt of je handen vrij om je vlees om te draaien.

Zalmfilet met Italiaanse kruiden
Wat ik op de barbeque heerlijk vind is een zalmfilet.
Op een aluminiumfolietje, ingesmeerd met olijfolie, Italiaanse kruiden, vers gemalen peper en zout aan beide kanten.
De dichtgevouwen aluminiumfolie op een medium hete barbeque, beide zijden 3 minuten stoven.

Zalm à la Martijn
Zalm 2 dagen marineren in soyasaus met knoflook en rode uien naar believen (veel dus) en deze als bovenstaand recept grillen.


Technische specificaties:
KenmerkOmschrijving
Porcelein geëmaileerde bowl en dekselGeconstrueerd uit hoge kwaliteit porcelein geëmaileerd-staal om jarenlang (volgens Weber) roestvrij te blijven afhankelijk van het gebruik en onderhoud.
Versterkte nylon handgrepenDe handgrepen zijn onderhouds-vrij en blijven dusdanig van temperatuur dat je ze te allen tijde vast kunt houden.
DekselvergrendelingDe handige dekselvergrendeling draait omhoog om de deksel te vergrendelen. Zo kun je hem verplaatsen terwijl hij nog warm is. Wanneer deze vergrendelbeugel vastgeclipt zit, kun je de deksel er op laten steunen, waardoor de deksel een windscherm is.
Drie-dubbel-vernikkeld-BBQ-roosterOntwikkeld voor ongeloofelijke duurzaamheid.
Kookoppervlak414 vierkante cm. Het kookoppervlak van het bbq-rooster.
Roestvrije aluminium lucht-afsluiterVerstelbare lucht-afsluiter creeërd een perfecte luchtstroom in de babeque.
Weber kookbookEen collectie van klassieke, gourmet, en internationale recepten speciaal geschreven voor het gebruik met een Weber.
Garantie10 jaar beperkte garantie
KleurWeber babeque-zwart
Hoogte43 centimeter. De hoogte van de grond tot de bovenkant van de babeque.
Breedte37 centimeter. De maat van de babeque op zijn breedtste punt.
Diepte42 centimeter

Last time I was at the movies, I was thrown out for bringing my own food. My argument was the concession stand prices were outrageous.

Besides I hadn't had a BBQ in a long time.